"Uniti, mai puternici impotriva drogurilor, DA VIETII, NU DROGURILOR"

Oct 26, 2017

In perioada 7-8.10.2017 cu prilejul Sarbatorii Castanelor a avut loc in Judetul Maramures, municipiul Baia Mare, desfasurarea concursului interjudețean pe temei de educație rutieră, dotat cu cupa CARROM.

Sub sloganul "Da vietii, Nu drogurilor", "Alege Viata", Alianta Internationala Antidrog, prin filiala din municipiul Baia Mare impreuna cu Societatea Romana de Caritate CARROM, au sponsorizat desfasurarea acestui eveniment la care au participat concurenti din 7 judete, elevi intre 10-16 ani.

Multumim pe aceasta cale Primariei Municipiului Baia Mare, Consiliului Judetean Maramures si Serviciului politiei rutiere Maramures, care ne-au acordat un sprijin substantial in desfasurarea si reusita acestui concurs, care in esenta lui indeamna tinerii sa aleaga activitati sportive in aer liber spunand un NU hotarat consumului de droguri si etnobotanice.

 

 

Apr 28, 2017

 La 28 aprilie 2017, la Sankt-Petersburg, a avut loc o masă rotundă internațională pe tema "Probleme reale de prevenire a narcoticelor și a alcoolismului".

Organizatorii evenimentului au fost organizația publică de caritate "MAMA ÎMPOTRIVA DROGURILOR" din Federația Rusă.La masa rotundă au participat președintele

Consiliului Coordonator al organizației publice „Azaria“ Zinaida Bodanovskaya (Federația Rusă), vicepreședintele Aliantei Internationale Antidrog, Vasile

Pestreanu (România), secretarul general al Aliantei Internationale Antidrog, Dan Eremia (România), director al Alianței Internaționale Antidrog Suceava,

Ion Grigore (România), psiholog al Aliantei Internationale Antidrog, Elișa Veduva (România), jurnalistul Mihai Chioate (România),pentru prevenirea

comportamentului dependent, Mircea Grecu, secretar general al Centrului Internațional (Republica Moldova) și alți reprezentanți

ai guvernului și societății civile din Federația Rusă, România și Republica Moldova.

Conferinta a fost ținută într-o atmosferă caldă și prietenoasă. A fost prezentată o gamă largă de opinii pe această temă. Toți participanții la masa rotundă

au sugerat în unanimitate, că abordarea modernă va rezolva problema dependenței de droguri si au subliniat necesitatea activităților de prevenire, care trebuie

să înceapă cu copii de 5 - 6 ani. Ne exprimăm recunoștința față de organizația de caritate publică „Mamele împotriva drogurilor“ pentru excelenta organizare

a evenimentului.

 

Sep 02, 2016

Asociaţia Internaţională Antidrog din Ucraina a organizat în perioada 28 august – 02 septembrie 2016 în oraşul Odessa, o tabără terapeutică de 6 zile pentru 300 de persoane cu diferite dependenţe (de alcool, nicotină, droguri, jocuri etc.) şi pentru membrii adulţi din familiile lor cu problema codependenţei.

De asemenea, în cadrul taberei a fost organizată și conferinţa antidrog la care au participat peste 70 specaialişti în adictologie din Ucraina, România şi Republica Moldova.

La acest eveniment Republica Moldova a fost reprezentată de Владимир Односталко (Vladimir Odnostalko) Odnostalco Vladimir, deputat în parlamentul Republicii Moldova, Igor Gladish, voluntar CIPIDA și Mircea Grecu, secretar general CIPIDA.

Lucrările Conferinței au fost deschise de către domnul Евгений Нерух, preşedintele AIA din Ucraina, care a făcut succinte prezentări ale activității AIAU și totodată a prezentat agenda conferinței.

Prof. Univ. Dr. Pavel ABRAHAM le-a prezentat participanţilor noile evoluţii în politica europeană antidrog şi programe noi de reabilitare în tratamentul dependenţelor.

La finalul conferinţei preşedintele AIAU Евгений Нерух le-a mulţumit tuturor participanţilor – parteneri şi reprezentanţi ai presei – pentru prezenţa la eveniment, exprimându-şi speranţa că astfel de activităţi vor putea continua, popularizarea lor prin mass-media fiind esenţială pentru a se putea înregistra succese reale.

 

Iun 26, 2016

REUNIUNEA ORGANIZAȚIILOR NEGUVERNAMENTALE DIN EUROPA PE TEMA PREVENIRII CONSUMULUI DE DROGURI ÎN RÎNDUL TINERILOR - SUCEVIȚA 2016

 

Apr 16, 2016

La invitaţia Centrul Internaţional de Prevenire şi Informare în Domeniul Adicţiilor (C.I.P.I.D.A.) din Republica Moldova am participat pe data de 16 aprilie 2016 în Chișinău, Republica Moldova, alături de specialiști de talie mondială în elaborarea și implementarea politicilor antidrog. La dezbateri asupra PROIECTULUI DE LEGE PRIVIND CREAREA ÎN REPUBLICA MOLDOVA A UNEI STRUCTURI GUVERNAMENTALE MODERNE DE LUPTĂ ANTIDROG - Agenția Națională Antidrog (A.N.A) au fost prezenți reprezentanți din Italia, România, Federația Rusă, Ucraina.

 

Dec 18, 2015

Cu ocazia sarbatorilor de iarna am participat la sarbatoarea festiva de Craciun organizata de Dinamo Css6 - Scorpionii Rosii.

Alianta Internationala Antidrog a fost intampinata cu reprezentatii de baschet si mini baschet, iar Mos Craciun a venit pentru elevi cu daruri din partea asociatiei cu produse primite prin sponsorizare de la Otter Romania si Eurex Alimentare SRL.

Le multumim pe aceasta cale tuturor celor care au facut posibil acest eveniment deosebit.

 

Iun 26, 2015

26.IUNIE 2015 ZIUA ORELE 08.00 - 13.30 CONFERINȚA ASOCIAȚIA ALIANȚA INTERNAȚIONALĂ ANTIDROG - COLEGIUL NAȚIONAL VOCAȚIONAL ,,ȘTEFAN ODOBLEJA" STRADA CRIŞAN NUMĂRUL 48, DROBETA TURNU SEVERIN, JUDEȚUL MEHEDINȚI

 

Iun 06, 2015

Federația Societatea Civilă Românească este preocupată de probleme grave ale societății și alături de Alianța Internațională Antidrog, respectiv conducerea, șefii filialelor și președintele A.I.A, gral. Pavel Abraham, s-au întrunit azi pentru a stabili pașii și acțiunile viitoare în lupta împotriva consumului de droguri. Felicitări A.I.A. și tuturor voluntarilor angajați în această muncă benefică nouă tuturor și mai ales tinerilor!

 

Feb 27, 2015

                 Va aduc la cunostiinta ca pe data de 8.II. 2013 între orele 12.30 - 13.30 s-a desfasurat la Liceul Tehnologic   ,, Dimitrie Filisanu" din Filiasi, Bulevardul Racoteanu nr. 178, judetul Dolj, ,,Lectia integrata de informare, prevenire antidrog si a infractiunilor" Au fost prezenti un numar de 45 de elevi din cadrul claselor a IX -XII  si trei profesori din cadrul colegiului. Au expus aspecte specifice de informare si prevenire:

- Ofiter din cadrul Inspectoratului de Jandarmi al Judetului Dolj;

- Presedintele Sectiunii Regionale Sud Vest Oltenia;

 

Feb 27, 2015

Astazi între orele 12.30. -13.30.  în cadrul CARAVANEI ANTIDROG EST VEST, Laboratorul de Biologie al Liceului Tehnologic  ,,Dimitrie Filisanu" din orasul Filiasi, B-dul Racoteanu nr. 178, judetul Dolj s-a desfasurat LECTIE INTEGRATA DE INFORMARE, PREVENIRE ANTIDROG  SI A INFRACTIUNILOR. Au expus:
- Ofiter din cadrul Grupari Mobile de Jandarmi ,,Fratii Buzesti" Craiova ;
- Ofiter din cadrul Inspectoraului de Jandarmi al Judetului Dolj;
- Presedintele Sectiuni;

Au participat la activitate conform tabelului cu semnaturi un numar de 45 de elevi din clasele a IX -XII si 3 cadre didactice.

Tot astazi în prezenta Presedintelui si Secretarului Sectiuni a fost constituit Consiliul Director Local Filiasi format din:

- Presedinte - Burghiu Marcel;

- Vicepresedinte - Gulie Daniel;

- Secretar - Prof Calota Daniela.

         Au fost înmânate în format electronic - domnului Presedinte al Sectiuni Locale - Planul de desfasurare a unei Lectii de informare si prevenire antidrog, filmul tematic de prevenire a infractiunilor ,,Unde-i lege nu-i tocmeala" si mai multe filme de informare si prevenire antidrog .

                                       

Alianta Internationala Antidrog
Academiei nr. 35-37, et. 1, ap. 7,
sector 1, București, România, cod postal UPRCD
Tel/fax: 021.313.74.06, 0722.762.089
p>