Uniti, mai puternici impotriva drogurilor. DA VIETII, NU DROGURILOR

Despre Noi

Dawn of a new era
Alianta Internationala Antidrog (A.I.A) s-a nascut din dorinta unui grup de impatimiti ai societatii civile care doresc sa se implice la nivel local, national si international in activitati specifice de prevenire si combatere a consumului si traficului ilicit de droguri.

in esenta, sunt vizate aspecte legate de coagularea eforturilor societatii civilein parteneriat cu autoritatile publice in scopul unor actiuni de evaluare a nevoilor de asistenta ale persoanelor cu comportament adictiv, de gasire a celor mai potrivite metode si tehnici de prevenire, interventie timpurie, hand reduction, tratament, resocializare si reinsertie sociala.

Pe baza strategiei Uniunii Europene de prevenire si combatere a consumului si traficului ilicit de droguri si a strategiei Romaniei in acest domeniu pentru perioada 2005-2012, se doreste constituirea si dezvoltarea Forumului National si European anti-drogin conformitate cu precizarile Cartei Verzi a Societatii Civile la nivelul U.E.
in acest context intentionam sa promovam activitati intre diferite organizatii neguvernamentale din tara si din strainatate, inclusiv din tarile nemembre ale Uniunii Europene din vecinatatea apropiata, metode, tehnici, reguli, standarde si bune practici in lupta antidrog; in plus, dorim sa construim centre de excelenta si de pregatire a specialistilor, voluntariloretc.

Vizam, de asemenea, crearea unor oportunitati de intalnire si confruntare in planul politicilor si strategiilor de lupta antidrog la nivel national si regional pentru experti, specialisti, reprezentanti ai lumii academice si organizatiilor de cult, elevi, studenti etc, sens in care vom organiza conferinte, reuniuni stiintifice, grupuri de lucru cu tematica specifica anti-drog dar si ale unor segmente adiacente de interes.

in acelasi sens, urmarim promovarea unui sistem de relatii profesionale si stiintifice intre structuri ale societatii civile care sa faca fata provocarilor proliferarii consumului si traficului ilicit de droguri la nivel national si european.

Nu in ultimul rand, dorim sa constituim baze de date utile in interesul tuturor, cu ajutorul carora sa influentam argumentat politicile publice in domeniu, devenind astfel un partener activ si competent al autoritatilor publice nationale si europene.

Ne propunem in acelasi timp sa realizam proiecte si programe de lupta antidrog cu resurse proprii si atrase de la agentii economici interesati, inclusiv din fonduri ale Uniunii Europene si ale altor finantatori internationali.

Invitam, ca atare, sa ni se alature intr-un efort coerent si coordonat toti cei care cred ca pot face fata provocarii de a se opune constient consumului si traficului ilicit de droguri, alcool si tutun. Fie ca bunul Dumnezeu sa ne dea intelepciunea de a actiona de maniera cea mai potrivita realitatilor pe care le traim.

Prof.univ.dr. Pavel ABRAHAM

Contact Bucuresti

Bucuresti Romania

Academiei nr. 35-37, et. 1, ap. 7, sector 1, cod postal UPRCD

021.313.74.06, 0722.762.089


 

Sectiunea regionala Sud-Vest Oltenia

Dl. Chirea Constantin/h5>

Tel 0726.776.747


Sectiunea regionala Nord-Est Suceava

Dl. Grigore Ion

Tel 0741.100.907


 

© 2019 www.aia-antidrog.ro